Waarom mogen Nederlanders geen rekening openen?

Ga naar de inhoud

Waarom mogen Nederlanders geen rekening openen?

GoudGoud
Gepubliceerd door Tom Lassing in goudrekening · 31 januari 2012
Tags: goudgoudrekening
De officiële reden is omdat Goldmoney zo besloten heeft. Goldmoney werd door de AFM zo onder druk gezet dat ze uiteindelijk dat besluit zelfstandig genomen hebben, zonder dat er een bevel daartoe van de AFM voor kwam.
Hoe werd Goldmoney zo ver gebracht?
De AFM heeft enkele advocaten brief na brief laten schrijven en heeft Goldmoney op kosten gejaagd. Persoonlijk denk ik dat Goldmoney zeer slecht wettelijk vertegenwoordigd is geweest. De advocatenfirma die Goldmoney vertegenwoordigde, was goed in het sturen van rekeningen, maar minder goed in het interpreteren van de wet.
Hoe dan ook, de kosten werden Goldmoney te gortig en de makkelijke weg was de Nederlandse markt verlaten en geen Nederlanders of in Nederland woonachtige buitenlanders voortaan als klant te accepteren. Ook bestaande klanten werden door Goldmoney gedumpt.
Het was daarna gedaan met het marktleiderschap van Goldmoney en half 2015 werd het overgebleven deel van het bedrijf overgenomen door Bitgold.
Uiteindelijk is er geen verbod van de AFM gekomen. Daar was het de  AFM ook om te doen. Die wassen nu hun handen in onschuld. Bel ze en ze ontkennen waarschijnlijk zelfs contact te hebben gehad met Goldmoney. Immers, alleen de advocatenfirma die ze in de arm genomen hebben heeft contact gezocht. De AFM heeft haar tanden getoond, zonder te hoeven bijten. Ik blijf me afvragen of de AFM  wel genoeg tanden had om te kunnen bijten.
Na het vertrek van Goldmoney uit de Nederlandse markt heb ik privé een rekening bij BullionVault geopend. Deze kreeg daarna ook te maken met de advocaten van de AFM. Het enige verschil is dat achter BullionVault ook een Rothschild telg zit. Die broekzakken zijn iets dieper dan die van Goldmoney. Uiteindelijk heeft ook BullionVault een onderhandse deal met de AFM gesloten. Nederlanders mogen wel klant worden en blijven, maar BullionVault mag geen bonus aan Nederlanders verstrekken die klanten aanbrengen en mag ook niet in Nederland adverteren.
Ik heb min rekening gesloten en zit nu tot volle tevredenheid bij deze aanbieder.


Terug naar de inhoud