Willen we eigenlijk wel terug naar de goudstandaard? - GoudGoud

Ga naar de inhoud

Willen we eigenlijk wel terug naar de goudstandaard?

De kans daarop vanuit officiƫle instanties zoals Centrale Banken acht ik 0,00001%. Oftewel, ik geloof daar niets van.
Maar wat dan wel, is goud dan geen geld?
  
Naar mijn idee zal de roep om te kunnen betalen met als onderliggende waarde goud fors toenemen. Goldmoney deed al eens een poging, maar zag haar poging stranden toe de Nederlandse AFM moeilijk ging doen. Goldmoney koos daarop eieren voor haar geld. Daarna is Goldmoney overgenomen door Bitgold en die deed opnieuw een poging. Hun tweede poging strandde in 2021 wederom jammerlijk. Twee keer waren het de Nederlandse klanten die het haasje waren. Je kon er enkele jaren ook een goud gedekte debit card verkrijgen. In feite krijg je daarop over heel de wereld geld voor het goud dat ze dan voor je verkopen. Een ideale oplossing waarbij je je geld in goud hebt weggezet en alleen als je ander geld nodig hebt wissel je precies genoeg goud om voor funny money. Ze stopten er mee omdat niemand het gebruikte. Nadat de AFM weer lastig werd besloot Goldmoney voor de 2e keer de Nederlandse markt te verlaten.


De reden overigens dat Goldmoney indertijd snel aan de AFM toegaf en haar poging staakte, was mede ingegeven door het feit dat klanten vrijwel geen gebruik van de mogelijkheden op het platform van Goldmoney maakten. Het had dus commercieel voor hen nog geen enkele zin om hierin dwars te blijven liggen. Zo lag dat wederom in 2021.
Ik verwacht dat de aankomende jaren her en der in de wereld kleine initiatieven gaan ontstaan met als onderliggende waarde onder andere de goudstandaard. Omdat de overheden en banken hun machtsbasis hebben vanuit het feit dat ze ons geld controleren verwacht ik dat deze eerste initiatieven bij gebleken succes zwaar onder vuur komen te liggen van de overheden. Pas als de chaos in het geldsysteem onhoudbaar wordt, zullen initiatieven kansrijker worden. Bijvoorbeeld een door goud gedragen crypto munt.
Overheden zullen echter met alle macht proberen om geldsystemen die een bedreiding vormen voor haar eigen fiat geldsysteem uit de markt te krijgen. Ik verwacht hierbij dus ook inzet van extreme machtsmiddelen, zoals gevangenisstraf, onteigening, maar ook keiharde moord via de geheime diensten. Het geldsysteem is geen spelletje voor ze, het is de basis van hun macht over ons.
Terug naar de inhoud